Af gæsteblogger Mette Weber, ejer af virksomheden Tal med børn, og Skab det liv du ønsker.

Efter 17 år som medfølgende ægtefælle i udlandet, bosat 5 forskellige steder i verden, vendte jeg næsen hjem til Danmark i 2010 og sprang ud som 60-årig iværksætter.

Var det ikke svært?
Det var og er fortsat ikke svært, men sjovt, udfordrende og lærerigt at være iværksætter. Det giver så meget mening efter at jeg i så mange år ikke kunne bruge mine kompetencer og styrker.

Det var forrygende at vende hjem til Danmark og det på trods af, at rigtig mange, jeg mødte i Danmark, mente at det da måtte være meget svært at komme fra udlandets luksusliv med tjenestefolk og 400 m2 villa til en toværelses på Nørrebro, andedammen og janteloven.

Men nej jeg elskede det! Livet har lært mig, at det ikke handler om, hvad du møder på din vej, men om måden, du håndterer det, du møder. Så jeg tog bare fat. Det jeg er mest stolt er, at jeg er lykkedes som iværksætter i så sen en alder og efter så mange år uden for arbejdsmarkedet.

Iværksætter mindset

I dag 67 år gammel, kan man vel ikke kalde mig for en mainstream iværksætter, hvis en sådan findes?
Jeg iværksætter DET, jeg er. Jeg elsker det, jeg laver og nyder at skabe forandringer og forankring. Og hvis det ikke er sjovt længere, så finder jeg på noget andet. Efterløn og fuldtids pensionist er ikke lige mig.

En iværksætter skal kunne have mange bolde i luften, men også vide, hvordan og hvornår man griber de vigtige.

Min er faring er, at mange nye iværksættere tror, at bare de har et godt produkt, er dygtige til deres kerneydelse og har en hjemmeside, så kommer kunderne løbende. Sådan er det ikke. Min største læring har været, at det tager tid, vedholdenhed og mod. Udover at du skal kende din kerneydelse, er der vildt meget andet, du skal lære, hvis du vil forblive iværksætter.

En ægte iværksætter er i mine øjne:

  1. modig – tør fejle
  2. vedholdende
  3. autentisk, åben og fleksibel
  4. kreativ – et stort plus, hvis hun kan skrive og fortælle historier
  5. i stand til at prioritere tid og opgaver og kan strukturere og planlægge
  6. ser muligheder, men kender sin begrænsning
  7. dygtig til strategisk netværk
  8. i stand til at vise sårbarhed og bede om hjælp
  9. én der skaber resultater
  10. i stand til at være i kaos

Vær hvor du er – flyt dig når du skal 

Kort sagt skal du være der hvor du er, og flytte dig, når du skal – det er iøvrigt også titlen på min nye bog, der udkommer i november 2017.  Bogudgivelsen skal naturligvis fejres som andre sejre, fejres sammen med mine sparringspartnere og netværk. De er guld værd.

Mit bedste enkeltråd til 50+ iværksættere: Sørg for et stort netværk med gode sparringspartnere og plej det.

Mette Weber  ejer virksomheden Tal med børn, og Skab det liv du ønsker.
På hendes visitkortet står der solopreneur, verdensborger, pendler mellem verdensdele, farverige farmor og livsklog livsnyder på fuld tid.
Du kan følge hende på facebooksiden Tal med dit barn på den fede måde sammen med 21.000 andre forældre og på facebooksiden Vær hvor du er og flyt dig når du skal
Hun har udgivet masser af e-bøger om børneopdragelse, den gode samtale og forældreledelse. Mette har produceret 8 forskellige fysiske dialogkort, som skaber gode samtaler mellem voksne og børn.