Fra danseinstruktør til forretningskvinde

Af Eva Vedel, Iværk&Vækst

”Byd livet op til dans” er mottoet for Elisabeth Dalsgaard, der er indehaver af Swingtime. Navnet dækker ikke bare over en traditionel danseskole, men også danserejser, danseevents, dansekoncepter og senest danseundervisning tilpasset folk med parkinson.

Det hele startede med en passion, en dansepassion for Elisabeth Dalsgaard, der har undervist i dans og aerobics siden 1990, men også har udviklet flere danse- og motionskoncepter. Bl.a. dansekonceptet Ballroom Fitness, der er solgt til flere fitness- og dansecentre i andre lande. I dag har Elisabeth 28 ansatte og underviser 500 elever ugentligt på danseskolen i Farum, 700 kursister om året på danserejser på La Santa og i Barcelona og mellem 2.000 og 5.000 danseglade deltagere på store firmaarrangementer og events i både ind- og udland.

”Faktisk gør jeg jo bare det, jeg synes er sjovt! Jeg er ikke blevet millionær på min virksomhed, men hvis glæden, jeg har skabt og skaber kan overføres i penge, ville jeg være multimillionær. Pengene har helt ærligt aldrig været mit issue. Dét at jeg kan leve af min hobby og passion (lever godt og mangler ingenting), at jeg har min frihed, beskæftiger en masse dedikerede danseinstruktører og gør en forskel for mange, er langt mere værd end det, der står på bankbogen”, udtaler Elisabeth i en velfortjent pause efter en heftig uge med TV-, radio- og avisinterviews i forbindelse med det seneste dansekoncept ”Dansen med Mr. Parkinson”.

Trygfonden har for nyligt doneret 3,75 millioner til et projekt, der skal gøre danseundervisning for parkinsonpatienter og pårørende til et landsdækkende initiativ. Og det er i denne forbindelse, at Elisabeth har travlt med ikke bare at undervise parkinsonpatienter, men også at uddanne instruktører landet over til at tage stafetten videre.

Det har nu ikke altid været en ren dans på roser.

Til spørgsmålet om, hvad den største udfordring har været, svarer Elisabeth: ”Det har helt klart været at være alenemor til to drenge samtidig med, at jeg har udviklet og vækstet mit firma. Jeg har været skilt fra mine børns far i 11 år. Jeg blev skilt, da min ældste var 20 måneder og min yngste 7 uger og alligevel valgte jeg at fortsætte med at være selvstændig og har aldrig fortrudt. Men det har krævet og kræver stadig logistik og planlægning på højt plan”.

Hvad er du mest stolt af?

”Må jeg sige tre ting? I så fald er det for det første, at jeg kan leve af min hobby og passion og har formået at gøre det i 17 år. For det andet, at jeg gør en forskel i mange menneskers liv – især for patientgrupper (parkinson m.fl.). Og for det tredje at jeg i 2013 i England blev kåret til årets instruktør, blandt 7000 instruktører fra hele verden” siger en stolt Elisabeth Dalsgaard.

Hvad har været den største læring undervejs?

”At det ikke bare handler om at undervise, men at der er megen administration og forretningsudvikling bag”.

Hvad er den ultimative drøm for Swingtime?

”At få mine koncepter bredt ud worldwide (mere end i dag)”

Hvad er dit bedste råd til andre iværksættere?

”Følg mavefornemmelsen og ikke tallene”, afslutter Elisabeth Dalsgaard.

På Iværk&Vækst i København d. 9/11 fortæller Elisabeth sin iværksætterhistorie og deler ud af sine erfaringer og gode råd til andre iværksættere, der gerne vil gøre deres passion til forretning.

Se også den inspirerende video om ”Dansen med Mr. Parkinson” https://vimeo.com/166281151