Debat- & Inspirationsscenen

Dagens konferencier: Vibeke Hartkorn

Vibeke Hartkorn (foto: Ida Vang) er tidligere DR-vært og stifter af vibekehartkorn.dk.

Vibeke er et meget professionelt, analytisk og kreativt tænkende menneske. Hun har et overblik og forfølger en idé hele vejen til implementering. Vibeke udmærker sig også ved at stille spørgsmål, hvor svaret ikke umiddelbart er kendt, hvilket ofte medfører, at vi når frem til overraskende nye svar, som man godt kan kalde innovative

09.15   Officiel åbning af Iværk&Vækst

09.30 – 09.45  Fucking Iværksætterflink 

Lars AP har en mission: Verdens lykkeligste folkefærd skal i 2015 tage røven på alle. Vi skal være verdens fucking flinkeste. Manden, der bl.a. er kendt for at give flinkebøder, har med sin flink skole, flinke challenges og mere end 178.000 følgere på facebook sat gang i en folkebevægelse.

Vi kickstarter dagen med et par bud på, hvordan DU kan være fucking iværksætterflink!

v. Lars AP – Stifter og direktør i bevægelsen ”Fucking Flink” – Fuckingflink.dk

10.00 – 10.30 Unfair fordele er nøglen til succes

Unfair er både titlen på Toke Kruses allernyeste bog og omdrejningspunktet for denne kontroversielle opsang og opskrift på iværksættersucces!

Vær unfair, fokusér på unfair produkter og et unfair team! Få konkrete tips og værktøjer til at klare dig over for konkurrenterne på et marked, hvor konkurrencen er hård.

v. Toke Kruse – Serieiværksætter, forfatter og stifter af bl.a. billy.dk og salary.dk – Tokekruse.dk/unfair

10.30 – 11.00 Livsstilsiværksætterne – passion, penge og purpose

Er livsstilsiværksættere rigtige iværksættere? Oplev 2 passionerede kvinder fortælle om passion, penge og purpose, få deres bedste tips og hør om deres største læringer og vildeste iværksætterdrømme.

Elisabeth Dalsgaard har ikke bare en danseskole, men et danseunivers, hvor hun tilbyder danserejser, danseevents og danse- og motionskoncepter, der foldes ud i hele verden fra Farum til Sydafrika. Seneste skud på stammen er udvikling af danseundervisning målrettet parkinsonpatienter.

Frederikke Schmidt sælger ikke bare sko, men italienske, håndlavede, højhælede sko med topkomfort. Hør om udfordringerne undervejs og om, hvordan Frederikke med sin personlige tilgang til markedsføring på de sociale medier, har knyttet sine kunder endnu tættere til sig.

v. Elisabeth Dalsgaard – Stifter og direktør i Swingtime – Swingtime.dk
v. Frederikke Schmidt – Stifter og direktør i Roccamore – Roccamore.com

11.00 – 11.30 Konkurs mod ny kurs

Karen Simonsen, der er den ene halvdel af den tidligere modeduo Munthe + Simonsen fortæller om at drive virksomhed “i medgang og modgang”.

Kort sagt så kommer vi med på hendes erhvervsrejse “højt at flyve, dybt at falde”. Du får et indblik i modebranchen, hvor optur og nedtur sker med lynets hast og et kig ind bag facaden, når Karen ærligt fortæller om de mange udfordringer og om, hvordan hun er kommet op på hesten igen. Hvad indebærer det at blande blod med en af Danmarks største modekoncerner og hvad skal der til for at drive virksomhed i mere end blot et par år?

v. Karen Simonsen
Stifter & Kreativ direktør Karen by Simonsen – karenbysimonsen.com
Head of design Karen Simonsen & Prego Eyewear – pregoeyewear.dk

11.30 – 12.00 Corporates meet Startups

v. Pascal Franke – Global Startup Lead & Corporate Entrepreneur – Danske Bank
v. Martin Bjergegaard – Serieiværksætter og medstifter af Rainmaking – Rainmaking.io

12.00 – 13.00 Paneldebat: Kan Danmark blive verdensmester i iværksætteri?

Regeringen har en plan og Iværksætterrådet har leveret en lang liste af anbefalinger til indsatsområder.
Er vi så i mål? Hvad er de allerstørste barrierer, udfordringer og potentialer for ambitiøse iværksættere i Danmark og hvor batter det mest at sætte ind?

Vi har samlet en flok iværksættere, der ikke bare selv har gået vejen, men også gør en forskel for at løfte andre iværksættere, til at give deres bud på, hvordan vi lykkes.

Jesper Buch – Serieiværksætter & Business Angel
Louise Ertman Baunsgaard – Stifter af Letz Sushi & Business Angel
Lars Tvede – Serieiværksætter, investor & forfatter
Jette Brerrum – Direktør i Tracer Pharma, medstifter af GlioPharma & Business Angel

13.15 – 13.30 Too Good To Go – too good to be true?

En af årets suveræne topscorer i iværksætteri er den fremadstormende Startup Too Good To Go.

Too Good To Go er en app, der hjælper restauranter med at sælge deres overskydende mad i stedet for at smide det ud. Det kommer restauranterne til gode (der tjener en ekstra skilling), kunderne (der kan købe et måltid mad til næsten ingen penge), miljøet (minus madspild) og Too Good To Go (der tjener et mindre fee pr. solgt måltid mad). En ren win-win-win-win!

Virksomheden, der i dag tæller godt 50 medarbejdere fordelt i 6 lande, har kun været i gang i 2 år, men har fuld fart på ekspansionen, tæt på 100.000 følgere på facebook og er tæt på at runde 2 mio. solgte måltider. Tag den!

v. Klaus Pedersen – Medstifter af Too Good To Go og tre dobbelt vinder i årets Nordic Startup Awards 2017 – toogoodtogo.dk

13.30 – 14.00 Hvad i alverden tænker investorer egentlig om iværksættere?

Serieiværksætteren og meningsdanneren Lars Tvede har taget turen hjem fra Schweiz for at blande sig i iværksætterdebatten og øse ud af sin mangeårige erfaring som både iværksætter og investor.

Få de bedste tips fra en af de meste garvede på iværksætterscenen

v. Lars Tvede – Serieiværksætter, investor og forfatter – Larstvede.com

14.00 – 14.30 Råt for usødet

Vi har sat 3 markante serieiværksættere i stævne til en sofasnak om svære valg, store beslutninger og deres hudløst ærlige bud på iværksættersucces.

 • Hvordan vælger du partnere til din virksomhed?
 • Hvad vil det sige at løbe risiko og hvor meget kan man tillade sig at løbe?
 • Hvorfor klarer nogle iværksættere sig markant bedre end andre iværksættere?
 • Dit brændende spørgsmål til panelet?

v. Lars Tvede – Serieiværksætter, investor og forfatter – Larstvede.com
v. Peter Warnøe – Serieiværksætter og investor – Nordiceye.com
v. Toke Kruse – Serieiværksætter, forfatter og stifter af bl.a. bilagscan.dk, billy.dk, salary.dk – Tokekruse.dk

14.45 – 15.30 Kvinde, skab dig! 

Iværksætteri med sundhedseksperten og fremtidsforskeren.

2 nordjyder sætter hinanden stævne til en snak om iværksætteri i praksis og iværksætteri i fremtiden.
”Det skal være en fest at leve sundt”

Michelle Kristensen arbejder benhårdt som konceptudvikler og slankeekspert og har skrevet bøger, udviklet opskrifter til måltidskasser, gennemfører boot camp forløb i hver en flække i Danmark. Hvad har været de største glæder, sejre og bump på vejen?

Louise Fredbo-Nielsen tager fremtidsbrillerne på og tager os med på en rejse ud i fremtidens forretningskoncepter. Hvad er de nye business tendenser og er du rustet til at hoppe med på fremtidsvognen?

v. Michelle Kristensen – Stifter og direktør i Michellekristensen.dk
v. Louise Fredbo-Nielsen – Fremtidsforsker i Future Navigator – Futurenavigator.dk

16.00 – 16.30 Fra international jazz-soul sanger til intime hjemmekoncerter

Ben Chawes er en hamrende dygtig jazz-soul sanger og sangskriver, der har optrådt med de største, internationale musiktalenter og høstet ikke mindre end fire amerikanske Music Awards og ja, så har han som den eneste musiker haft B&O som sponsor.

Hvad får en international musiker til at ”gå tilbage til rødderne” og drømme om at spille intime koncerter i de små stuer? Og kan vi lokke et nummer ud af den passionerede musiker, selvom stuen denne dag er stor?

v. Ben Chawes – Benchawes.com

Køb billet her

Tool Box Scenen

Dagens konferencier: Nete Nørgaard-Nielsen

Nete Nørgaard – Nielsen er konferencier på Tool Box Scenen. Nete har selv mere end 10.000 scenetimer bag sig som professionel operasanger og 11 år som performance træner i Ministry of Music, hvor hun har trænet mere end 6.000 ledere, politikere og nøglemedarbejdere.

Ministryofmusic.dk

09.30 – 10.00 Den næste generation af Content Creators

Tobias Calvo Jensen (Splay) og Joel Hyrland fra ”Adam og Noah” tager dig med om bag kulissen og giver dig indsigt i, hvordan du bygger dig selv op til et brand. Med udgangspunkt i ”Adam og Noah” dykker vi ned i, hvad brugerne efterspørger og hvordan man aflæser og benytter det. Hvordan skaber man “snackable” indhold (eller shortform), der i dag er en integreret del af mange danskeres liv via alle sociale kanaler.

Få også opskriften på, hvordan Guldtuben (der årligt fejrer de største Youtubere) er gået fra 544 gæster i Bremen i 2015 til 9100 gæster i 2017.

Splay er det største Youtube netværk i norden og connecter brands og influenter. SplayTV har flere digitale videovisninger end nogen anden TV-station i Norden og har i dag en global rækkevidde på 400 mio. følgere på tværs af instagram, Youtube og snapchat.

v. Tobias Calvo Jensen – Creative Sales & strategist i Splay – Splay.tv
v. Joel Hyrland – Youtuber og influencer, ”Adam og Noah” – adamognoah.dk

10.15 – 10.30 Forstå dit regnskab – og dine konkurrenters

Hvordan er et regnskab bygget op? Hvad er kapacitetsomkostninger? Hvad kan jeg bruge nøgletal til? Hvad tjener mine konkurrenter?
Med udgangspunkt i sin spritnye bog “Forstå dit regnskab – og dine konkurrenters”, får du hovedoverskrifterne og nøgletallene serveret af forfatteren (Anette Sand) selv. Anette gennemgår de væsentligste begreber, så du får styr på din virksomheds regnskabsfundament.

v. Anette Sand – Stifter og direktør i Regnskabsskolen – Regnskabsskolen.dk

10.30 – 11.00 Er du ikke en god sælger? Så drop dit iværksætteri!

Den hurtigste vej til succes som iværksætter går gennem salg! Hvis du kan overbevise nogen om, at dit produkt/din ydelse er værd at betale penge for, er din lykke gjort. Så behøver du hverken investorer eller penge fra banken. Så skaber du for alvor din egen succes. Så hvorfor vente?

Anders Kanberg har de sidste +10 år mænget sig med landets dygtigste iværksættere – både som vært på De 6 Hatte på Radio24syv og som chef i sine egne virksomheder. I dette provokerende foredrag får du både underholdning og gode råd til, hvordan du kan øge sandsynligheden for, at din gode idé også bliver til en god forretning.

v. Anders Kanberg – Medstifter af Spotondk.com

11.30 – 12.00 Hvordan ser dansk e-handel ud i 2017?

Dansk e-handel er fordoblet på 5 år. Vil du også have fingrene i en årlig e-handelsomsætning på 83,8 mia. kr.?

Vidste du, at over halvdelen af alle danskere nu handler via de mobile enheder? Hvilke varer og tjenester er i høj kurs og hvilke trends, ser vi stige og falde?

Få overskrifterne på e-handlens tendenser anno 2017 og hør, hvordan du kan bruge denne viden til enten at starte din egen webshop, eller optimere din e-handel, få gladere kunder og opnå bedre resultater.
P.S. Vil du tage forskud på glæderne, så kan du hente hele den nye e-handelsrapport her.

v. Henriette Høyer – Head of Sales i DIBS Payment Services, del af Nets og ekspert i e-handelstendenser – Dibs.dk

12.30 – 13.15 Hammerslag for iværksættere; Hvad er din virksomhed værd?

Hvordan værdisætter man sin virksomhed og hvilke beregningsmodeller skal man benytte?

Vær med på første parket, når en iværksætter bliver værdisat og få konkrete værktøjer til at ”sætte prisen på grisen”. Efterfølgende kan du møde pengefolket og få et hurtigt indblik i deres respektive finansierings DNA.

v. Jan Rosenbom – Stifter og direktør i Keystones – Keystones.dk

13.30 – 14.15 Fra køkkenbordsdrøm til digital atlet og manager for Linse Kessler

I 2010 valgte Peter Schjødt at forlade sit trygge job og satte sig i sit køkken med en mission: han ville blive en af de bedste i Danmark til at hjælpe virksomheder med at tjene flere penge på digitale medier og til at blive bedre til at forstå adfærd og teknologi! Med kunder som LEGO, Nikon, TLC, Movia, Spies Rejser, Dansk Håndbold Forbund og et utal af iværksættervirksomheder, er Peter godt på vej. Peter er også manager for Linse Kessler.

Få Peters egen iværksætterhistorie, hør hvordan han arbejder med Linse og fremfor alt, hvordan han bruger sociale medier til branding og “digitalt salg” med udgangspunkt i brugernes adfærd.
Der vil være masser af cases og viden, som du kan implementere i din egen virksomhed.

v. Peter Schjødt – Digital atlet, stifter af Plead og manager for Linse Kessler – Plead.dk

14.30 – 15.00 Crowdfunding for madiværksættere (især fødevareproducenter)

Sælg dine varer på forhånd og få kapital til produktion og vækst! Lyder det for godt til at være sandt, så kom og hør, hvordan Gum by Hviid, verdens mindste tyggegummifabrik, har rejst over 100.000 kr. via Coop Crowdfunding. Få et indblik i, hvad du ellers kan bruge platformen til og helt lavpraktisk, hvordan du selv kommer i gang!

v. Charlotte Skovgaard – Projektdirektør i Coop og tovholder på lanceringen af Coop Crowdfunding – Crowdfunding.coop.dk
v. Sussi Hviid – Medstifter og direktør i Gum by Hviid, verdens mindste tyggegummifabrik – Gumbyhviid.dk

P.S. Hvis du gerne vil have mere hands on erfaring med at opbygge en crowdfunding kampagne, så hop med i Crowdfunding værkstedet kl. 09.30-12.00 med Crowdfunding ekspert Kristine Pontoppidan fra Ninja Consult i spidsen.

OBS: Begrænset antal pladser. Tilmelding på forhånd her.
Workshoppen er gratis, men forudsætter, at du har billet til Iværk&Vækst.
No show gebyr kr. 250,-

15.30 – 16.00 Facebook fortællinger fra Dublin & skalér din e-commerce gennem Facebook marketing

PL & Partners har kun eksisteret siden 2015 og er fra starten gået benhårdt efter at blive no. 1 indenfor Facebook annoncering.

At de to stiftere Mads Paaskesen og Kristian Lauersen tilmed jævnligt inviteres til Facebooks headquarter i Dublin som gæstetalere, er selvfølgelig både en ekstra fjer i hatten og en blåstempling af, at de altså kan deres kram. Så ikke underligt, at både små og store virksomheder er blandt kunderne.

Hør deres iværksætterhistorie og få glæde af deres guldkorn, når de deler ud af best practices indenfor Facebook strategier og deler viden om, hvordan du kan skalere din e-commerce gennem Facebook marketing.

v. Mads Paaskesen – Medstifter af PL & Partners
v. Nicklas Meyer – Digital advisor i PL & Partners – Pl-partners.dk

Køb billet her

1:1 Sparring – Business Dating

Hele dagen – Iværkstedet – når gode råd er gratis

Rådgivningsområdet “Iværkstedet” er et af de mest populære tilbud på Iværk&Vækst.

Her kan du få 20 minutters 1:1 sparring og gode råd omkring en specifik udfordring af kompetente og erfarne eksperter.

OBS: Rådgivningstider bookes på selve dagen efter først-til-mølleprincippet – så kom i god tid og vær skarp på din udfordring, så du får mest muligt ud af eksperternes råd.

Se kategorierne herunder:

 1. Fra idé til forretning
 2. Salg & Markedsføring
 3. Branding
 4. Finansiering
 5. Økonomi & Regnskab
 6. Web, online markedsføring & sociale medier
 7. Webshop & e-handel
 8. Juridisk sparring

 

Virksomheder og personer der bidrager med deres ekspertise:

Hele dagen – Business Dating

Man kan aldrig få for mange forretningsforbindelser!

Besøg Business Dating loungen og find dit Business Match, uanset om du leder efter specifikke kompetencer, ressourcer, kapital eller en ny partner.

How to:
1. Tag et match kort og beskriv din udfordring og/eller det du søger.
2. Hæft dit visitkort på match kortet og placer det indenfor en relevant kategori på de store opslagstavler i Business Dating området.

Besøgende og udstillere, som mener, at de matcher det, du søger, vil byde ind med deres visitkort på dit match kort.

3. Før du tager hjem, afhenter du dit matchkort. Her kan du være heldig at have fundet konkrete og brugbare kontakter, der kan hjælpe dig videre. Og hvorfor ikke give dem et ring allerede på dagen?

HUSK rigeligt med visitkort! God jagt!

Køb billet her

Workshops & Netværk

09.30 – 12.00 Crowdfundingværkstedet

I denne MasterClass får du ikke blot en introduktion til hvad rewardbaseret crowdfunding er, hvad det kan og hvad det ikke kan bruges til, men også en step-by-step gennemgang af, hvordan du opbygger en crowdfunding kampagne hele vejen fra idé til levering af dit produkt. Vi har fokus på dit produkt og gennem oplæg og øvelser får du de rigtige værktøjer til at sammensætte din kampagne.

Workshoppen ledes af Kristine Pontoppidan, der er blandt de førende eksperter i crowdfunding og grundlægger af NinjaConsult.

OBS: Begrænset antal pladser og forhåndstilmelding nødvendig via linket her.

Workshoppen er gratis, men husk at booke billet til Iværk&Vækst!

No show fee kr. 250,-

v. Kristine Pontoppidan – Stifter og direktør i Ninja Consult

Løbende – Test til iværksætterviden – uanset om du er iværksætter2be eller med erfaring

I Networkingloungen kan du komme forbi og møde andre og blive klogere på dig selv som iværksætter, høre hvad andre har af tanker og idéer, blive inspireret og netværke.

Der bliver faciliteret workshops i løbet af dagen, så du sammen med andre oplever den helt specielle netværksenergi og vidensdeling, som facilitator Carina Heckscher byder indenfor til.

Carina har sammen med Iværk&Vækst udviklet et sæt kort med 60 forskellige spørgsmål til iværksætteri – fra drøm til virkelighed.

Kom og bliv ‘Heldig med vilje’ og udvid dit netværk, mens du bliver inspireret og testet.

v. Carina Heckscher – Direktør iCheck

Løbende – Essensen af Startup Weekend – på 15 minutter 

Startup Weekend er en weekend workshop, hvor folk med forskellige baggrunde og kompetencer i fællesskab skaber en Startup på 54 timer og får startup magi til at ske. Startup Weekend er et globalt community, og omkring iværksætterugen afholdes der mere end 200 events på globalt plan. På 54 timer vil du opleve opture og nedture og vil i læringsprocessen blive mødt af de bedste mentorer, investorer, iværksættere, designere, udviklere, ingeniører, analytikere og mange flere, som er klar til at hjælpe dig med at starte.

Som forsmag på Techstars Startup Weekend d. 17.-19. november inviteres du til et intensivt turboforløb på Iværk&Vækst. På 15 minutter arbejdes der kreativt med at skabe nye startup ideer. Du vil prøve kræfter med idegenerering, teamwork, networking og pitching. Seancen kommer til at foregå på både dansk og engelsk.

Når dagen er ovre kåres en vinder, som bliver begavet med billetter til Startup Weekend MEGA d. 17.-19/11.

Mød op i Startup Community Loungen, få en forsmag på Startup Weekend, lær nye teknikker og udvid dit netværk!

Seancen foregår på både dansk og engelsk.

 

Launch a startup in 15 minutes at Iværk&Vækst

Techstars Startup Weekend 17-19/11 is a 54 hour programme from Friday night to Sunday morning that brings together designers, developers, engineers, industry professionals, entrepreneurs, and experts from all domains to do amazing things.

Startup Weekend is a global ecosystem that empowers entrepreneurs to bring new technologies to market. Our three key values are Learn, Network, Startup!

In just 54 hours, you will experience the highs, lows, fun, and pressure that make up life at a startup.

As you learn how to create a real company, you’ll meet the very best mentors, investors, cofounders, and sponsors who are ready to help you get started.

In Iværk&Vækst you will be invited for a 15 minutes network session with Startup Weekend, where we are going to create new startup ideas and network with each other. The session will be held in both Danish and English.

This is an exercise that is sure to get your creativity going, feel a little pressure and most importantly you get to do it with new friends.

There is one more thing … a ticket prize you can win at the network session.

Meet us in the Startup Community Lounge at Iværk&Vækst.

Køb billet til Iværk&Vækst herTilmeld dig Crowdfunding Værksted
Se videoer fra vores tidligere events herunder: